Ontwerpers en Producenten

Stijl

Maison de Vacances

Maison de Vacances is een Frans familiebedrijf opgericht door Michèle Fouks in 1995. Het idee ontstond in het hart van Parijs, in de tuinen van het Palais Royal met een eerste winkel genesteld onder de bogen van de tuin, op een steenworp afstand van de het Louvre, tussen moderniteit en traditie. De collectie werd toen zeer verfijnd, afhankelijk van materialen zoals natuurlijk linnen, kasjmier en mesh, en met de nadruk op luxe vakmanschap: zadelsteken en handborduurwerk vormen de kern van de collecties. De toon wordt gezet, de collecties moeten een chique en authentieke levenskunst vertalen. Wat het merk succesvol maakt is zijn authenticiteit, zijn tijdloosheid, zijn lichtheid maar ook zijn dualiteit.Want sinds 2000 is Maison de Vacances nu een merk belichaamd door een stel. Net als de Ying en Yang vullen Emmanuelle Fouks en Nicolas Mauriac elkaar perfect aan. 

In Frankrijk heeft het verkoopnetwerk een eigen winkel en meer dan dertig wederverkopers. Maison de Vacances collecties zijn ook wijd verspreid over de hele wereld. Van New York tot Tokio, van Seoul tot Madrid, van Dubai tot Genève... de collecties zijn beschikbaar op alle continenten in meer dan twintig landen.

 

De collecties:

De General Collection - alle stoffen van Maison de Vacances: U kunt hier de stoffen catalogus van Maison de Vacances downloaden.
 
Boho & Gypset, de indoor en outdoor banken collectie van Maison de Vacances:
 
Beside & Along, de indoor en outdoor bijzettafel collectie: U kunt hier de bijzettafel catalogus van Maison de Vacances downloaden.
 
 
 
 
Mocht u vragen hebben, informatie (prijs, afmetingen, uitvoeringen), stalen, foto's of 3d-files willen ontvangen, dan kunt u mailen naar info@suite-wood.com.