Ontwerpers en Producenten

Logo Garsnas

Gärsnäs

Gärsnäs AB is een familiebedrijf met een eigen meubelfabriek en hoofdkantoor in het dorp Gärsnäs in Österlen, Skåne. Sinds 2003 is het bedrijf eigendom van en wordt het beheerd door Anna en Dag Klockby, evenals Åke Axelsson, Anna's vader, interieurarchitect en meubelmaker, bekend om zijn talrijke interieurs en stoelontwerpen gedurende een carrière van 60 jaar. Åke's eerste stoel voor Gärsnäs, S-217, werd in 1963 ontworpen. Zo'n 57 jaar later blijft hij in productie; een record in duurzaamheid dat moeilijk te verslaan is. Hij heeft ook veel van de bestsellers ontworpen: Light & Easy, Akustik, Gästis, enz.
 
Gärsnäs werd opgericht in 1893 en maakte aanvankelijk antieke meubels voor huizen in Skåne. Het hout kwam uit nabijgelegen bossen. Na de tweede wereldoorlog nam het bedrijf de moderne Scandinavische stijl over. Vanaf het midden van de jaren 60 werd de productie steeds meer gericht op meubelen voor de openbare ruimte, wat een specialiteit van Gärsnäs werd.
 
In 2003 werd de fabriek overgenomen door Åke Axelsson en Anna en Dag Klockby, en het merk is sindsdien gegroeid en oogst veel bijval in Zweden en internationaal.
Ontwerpers zoals Åke Axelsson, David Ericsson, Färg & Blanche, Nina Jobs, Pierre Sindre, TAF Arkitekter, Matti Klenell, David Regestam en vele anderen geven Gärsnäs een opwindende impuls.
 
De meubels van Gärsnäs zijn milieuvriendelijk verklaard en goedgekeurd volgens de criteria van Möbelfakta. Ook zijn wij gecertificeerd volgens ISO 14001.
 
 
Mocht u vragen hebben, informatie (prijs, afmetingen, uitvoeringen), stalen, foto's of 3d-files willen ontvangen, dan kunt u mailen naar info@suite-wood.com.