Ontwerpers en Producenten

Jader Almeida

Jader Almeida

Jader Almeida werd in 1981 geboren in Santa Catarina, in het zuiden van Brazilië. Op 16-jarige leeftijd deed hij al praktijkervaring op in de lokale meubelindustrie. Later studeerde hij architectuur en stedenbouw en nam vervolgens een baan bij Lin Brasil, dat meubels vervaardigt die zijn ontworpen door bekende Braziliaanse architecten en ontwerpers.
 
Werken met typisch Braziliaans hout en leersoorten bleek baanbrekend voor de toekomstige ontwerpen van Almeida. Hij begon zijn eigen exclusieve producten te ontwikkelen in 2004, aanvankelijk voor Sollos in Santa Catarina. Almeida heeft sindsdien een aantal prestigieuze Braziliaanse en internationale designprijzen ontvangen. Tegenwoordig werkt hij als productontwerper en architect, met zijn eigen studio in Florianópolis, Santa Catarina.
 
Jader Almeida: "Het is mijn doel om producten van blijvende waarde te creëren, voortbouwend op de erfenis van de grote meesters, terwijl ik altijd vooruit kijk en wetende dat de beslissingen van vandaag een impact zullen hebben op morgen. Rationaliteit, eenvoudige geometrie en aandacht voor elk detail helpen producten te creëren met een tijdloze esthetiek.”